Duurzaam vervangen van traditionele fosfateer- en/of reinigingsprocessen

 PreCoat CPF is een baanbrekende, chromaat-, fosfaat- en silicaatvrije voorbehandeling die traditionele fosfateer- en/of reinigingsprocessen volledig vervangt. Het product is inzetbaar in zowel sproei- als dompellijnen en combineert ontvetting en conversie/passivering in één enkele stap.

Met gebruik van lagere temperaturen (15-35°C), zijn aanzienlijke energiebesparingen mogelijk in vergelijking met conventionele methoden (35-60°C). Het product is multi-metal, waardoor het geschikt is voor verschillende materialen, zoals staal, aluminium, verzinkt staal en roestvrij staal. De effectieve reinigingskracht verwijdert vuil, vet en werkplaatsvuil zonder slibvorming, wat resulteert in minder onderhoud aan machines. De corrosiebescherming is indrukwekkend: aluminium blijft tot 1440 uur beschermd in AASS-tests, en staal tot 1008 uur in NSS-tests. Bovendien zorgt PreCoat CPF voor een uitstekende lakhechting, wat de levensduur van gecoate producten aanzienlijk verlengt.

Vervang traditionele oplosmiddelen met veiligere alternatieven

AD biedt uitstekende vervangers voor traditionele oplosmiddelen zoals thinner en wasbenzine, waaronder krachtige industriële reinigers zoals Multi Degreaser XP en Electroclean 100. Electroclean 100 is geurloos, heeft een hoger vlampunt en is ideaal voor het veilig reinigen van elektromotoren en startmotoren zonder isolatie of rubber aan te tasten. Multi Degreaser XP is perfect voor het reinigen van metalen en kunststoffen en is ideaal voor handmatige ontvetting in poedercoat- en natlakprocessen.

Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende test? AD komt graag langs om een oplossing te adviseren. Mail naar chemicals@adinternationalbv.com.