Ben je ontwerper, bouwer, leverancier of gebruiker van installaties of machines voor de foodprocesindustrie? Of betrokken in de keten als leverancier van materialen of onderdelen? Dan kan deze Track van Circo interessant voor je zijn! Circulair produceren in de food gaat nu veelal om efficiënt gebruik van grondstoffen bijvoorbeeld door de nuttige verwerking van reststromen. Maar er zijn ook veel mogelijkheden om de machines en installaties in de foodsector circulair te maken. Meer weten? Lees verder.
Met aanpassing van het ontwerp en meer monitoring kan het mogelijk zijn om de levensduur van een installatie te verlengen of om een tweede leven mogelijk te maken. Een andere keuze van materialen kan recycling eenvoudiger maken. Maar wanneer is een installatie of machine circulair ? Dat is nog vaak lastig om objectief vast te stellen. Het is nog niet voor iedereen duidelijk wat circulariteit nu precies inhoudt. Tegelijkertijd komen er al veel nieuwe methoden op de markt om dit vast te stellen. Producenten en afnemers in de maakindustrie hebben behoefte aan eenduidige en uniforme meetmethode om circulaire data van een product vast te leggen: het materiaalpaspoort.
CIRCO biedt in samenwerking met Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie (UPCM) en platform Hygienic Design Network (HDN), een workshopreeks (Track) aan om samen circulariteit en materiaalpaspoorten verder te verkennen en uit te werken. Vanuit UPCM zal de actualiteit tav materiaalpaspoorten gedeeld worden. Verder worden onderwerpen als inkoop(-argumenten), ontwerpkeuzes en businessmodellen behandeld. Met een inspirerende groep deelnemers uit de keten worden nieuwe kansen ontdekt en wordt circulaire business in gang gezet.
De Track vindt plaats op 14 oktober (op locatie), 4 november (online), 18 november 2021 (op locatie).
Meer informatie en aanmelden: CIRCO