NIS2 benadrukt het belang van een veilig netwerk voor logistieke bedrijven 

De logistieke sector is in de afgelopen jaren sterk gedigitaliseerd. Dit heeft de sector echter ook kwetsbaar gemaakt voor cyberaanvallen. Zo heeft meer dan 40 procent van de logistieke bedrijven te maken gehad met cybercriminaliteit. In dit kader heeft de Europese Unie de NIS2-richtlijn ingevoerd om Europa weerbaar te maken tegen dreigingen die de samenleving kunnen ontwrichten. Vanaf oktober 2024 zullen bedrijven die ‘essentiële’ diensten leveren, waaronder veel logistieke bedrijven, moeten voldoen aan strengere cybersecurity-eisen.

Een solide verdediging begint bij bescherming van de netwerkinfrastructuur. Technische oplossingen, zoals gateways en firewalls die vrij zijn van ‘backdoors’, helpen bedrijven om hun netwerk goed te beveiligen. Die oplossingen moeten flexibel zijn, zodat ze eenvoudig kunnen worden aangepast aan veranderende omstandigheden en nieuwe regelgeving. Ze moeten daarnaast innovatief zijn. Geavanceerde netwerkoplossingen maken beheer, monitoring en onderhoud van het netwerk sneller, veiliger en efficiënter. Ten slotte moeten logistieke bedrijven met het oog op digitale soevereiniteit zo veel mogelijk kiezen voor Europese oplossingen. Deze voldoen aan Europese richtlijnen voor beveiliging en databescherming en kunnen kwetsbaarheden in de wereldwijde supply chain verminderen.

Bezoek LANCOM Systems tijdens ICT&Logistiek (stand 04.B013) en ontdek waarom een veilige netwerkinfrastructuur essentieel is voor een succesvolle digitalisering van de logistieke sector. Met oktober 2024 aan de horizon, is nu hét moment voor bedrijven om actie te ondernemen!

Klik hier voor de website.