Revolutionair DIXI Cool+ concept gepatenteerd

DIXI Polytool SA heeft zowel het Europese als Amerikaanse patent verkregen voor hun innovatieve DIXI COOL+ concept. Het DIXI Cool+ concept frezen en microfrezen met innovatieve accelererende precisiekoeling is uitgerust met een gepatenteerde koelring die het koelmiddel optimaal naar de snijkanten vervoerd. Dankzij het venturi-effect wordt de snelheid van het koelmiddel verhoogd, wat leidt tot efficiëntere koeling en spaanafvoer.

De voordelen van onze DIXI COOL+ concept

  • Optimale spaanafvoer wat gereedschapsbreuk voorkomt.
  • Sterke vermindering van wrijving en hitte waardoor de snijkrachten tijdens de bewerking met 20-50% afnemen en de standtijd van de frezen enorm verlengt.

Wat resulteert in:

  • Kortere bewerkingstijd
  • Meer producten per uur/dag
  • Lagere kostprijs per product

Ook laten moeilijk bewerkbare materialen zoals titanium, roestvrij staal en bepaalde super legeringen zich gemakkelijker bewerken en is het geschikt voor CNC-machines met interne smering.

De producten zijn verkrijgbaar in Ø0.30 tot Ø10.00 mm.

DIXI Polytool SA is een toonaangevende Zwitserse onderneming voor de productie van micro hardmetalen gereedschappen, diamantgereedschappen en precisieruimers.

Vanaf ons kantoor in Hengelo bedienen wij onze klanten in de Benelux. Onze kerncompetentie is gericht op de technische ondersteuning en verkoop van precisiegereedschappen voor de fijnmechanische verspanende sector.

Klik hier voor de website.