Of het nu gaat om logistiek, elektronica, levensmiddelen of de hout- of metaalindustrie, Schmalz zorgt met een brede range aan producten, advies op maat en continue innovatie voor de juiste oplossing.
De nieuwe SCTMi compacte terminal is zo’n voorbeeld van continue innovatie. Deze kleine en lichte terminal heeft weinig ruimte nodig en is licht van gewicht. Dit maakt de SCTMi ideaal voor direct gebruik op een vacuümgrijper of op een bewegende as. Korte cyclustijden en een laag energieverbruik maken flexibel gebruik in verschillende soorten machines mogelijk. Het besturen van maximaal zestien afzonderlijke vacuümcircuits is mogelijk waarbij ongebruikte capaciteit wordt afgesloten door blinde pluggen. Dit geeft gebruikers grote flexibiliteit omdat de ejectoren binnen enkele minuten vervangen of aangevuld kunnen worden. De elektrische en pneumatische besturingsaansluitingen bevinden zich op één niveau zodat snelle, eenvoudige montage en ongecompliceerde uitbreiding mogelijk is en integratietijd wordt teruggebracht. Daarnaast is er een reductie van persluchtverbruik tot 80% mogelijk dankzij de automatische luchtbesparingsfunctie.
Het hart van de units wordt gevormd door de ejectorschijven op basis van de SCPM compacte ejectoren, die verkrijgbaar zijn in verschillende nozzle groottes van 0,3 tot 1,2 millimeter en zeer efficiënt werken. Ze zijn bijzonder geschikt voor dynamische pick & place toepassingen met extreem korte cyclustijden.
Als er service nodig is, kan via de geïntegreerde NFC-tag de Schmalz ControlRoom-app worden uitgelezen.
Foto SCTMi: Afhankelijk van de variant besturen compacte terminals twee tot zestien afzonderlijk vacuümcircuits.
Voor magazijn en intralogistiek is het SPZ lagengrijpersysteem de juiste oplossing. In combinatie met krachtige palletiseerrobots of portalen wordt de productiecapaciteit verhoogd.
In de basisversie SPZ bestaat het systeem uit modulaire, vergrendelde vacuümgrijpers met een groot oppervlak, zodat de lagengrijper individueel aan de laaggrootte kan worden aangepast.
Om de handling van werkstukken mogelijk te maken die door hun oppervlak moeilijk met vacuüm op te pakken zijn, is het systeem uitgerust met een pneumatische klem, die voor extra stabiliteit en kracht zorgt. Dankzij het gepatenteerde “gordijnconcept” biedt de SPZ-M-C met zijn vacuümkamer extra houdkracht.
Foto SPZ-M-C:: Laag voor laag palletiseren van een grote verscheidenheid aan producten.
Voor het palletiseren met cobots heeft Schmalz de lichtgewicht ZLW grijper ontwikkeld.
Afhankelijk van het model en de fabrikant hebben lichtgewicht robots een payload tot 35 kilogram. De ZLW grijper zorgt er met zijn lage gewicht voor dat de robot voldoende vermogen heeft voor de daadwerkelijke handlingtaak. De grijper met flexibele afdichtingselementen -zuignappen of schuim- kan een grote verscheidenheid aan werkstukken aan, ongeacht vorm, afmeting en oppervlak.
Foto ZLW: ZLW lagengrijper voor geautomatiseerde EOL-palletiseerprocessen met cobots.
Een oplossing voor de handling van zakken is de nieuwe PSSG grijper. Deze grijper is speciaal ontwikkeld voor de handling van papieren, kunststof en stoffen zakken. Deze grijper kan ook andere poreuze zakvormige werkstukken oppakken. De lichtgewicht behuizing van glasvezelversterkt kunststof sluit met een afdichtingselement van FDA-conform siliconen of slijtvast NBR. Daarom kan deze allrounder in veel industrieën worden gebruikt. Naast gebruik in geautomatiseerde processen, bewijst de PSSG ook zijn kracht bij handmatige handling op de Jumbo Slangheffers.
Foto PSSG: De PSSG zakkengrijper is licht van gewicht en maakt indruk door zijn lange levensduur.
Over Schmalz
Schmalz is marktleider op het gebied van vacuümautomatisering en ergonomische handlingoplossingen.
Schmalz-producten worden over de hele wereld gebruikt, bijvoorbeeld in toepassingen in de logistieke sector, de auto-industrie, de elektronicasector, de meubelproductie en ook in de hout- en glasindustrie.
Schmalz is vertegenwoordigd in meer dan 80 landen. Het familiebedrijf heeft meer dan 1.800 mensen in dienst zowel op het Duitse hoofdkantoor als in 31 dochterbedrijven wereldwijd.