Hoe krijg ik een ferme grip zonder beschadiging van product?

Mechanische grijpers om producten op te pakken en in een verpakking te leggen bestaan al vele jaren. Ook vacuüm biedt hierin vaak mogelijkheden. Om echter kwetsbare- en schade gevoelige producten te handlen is een heel ander verhaal. Probeer maar eens een stukje zalm of een rolletje ham gevuld met roomkaas op te pakken. Met de zachte, flexibele vingers van de SRT softgripper is dit echter geen enkel probleem.

Deze softgrippers zijn ontwikkeld voor het oppakken van kwetsbare en tere producten zonder beschadiging! De zachte vingers passen zich als het ware aan de vorm van het product aan.

Met de vrije samenstelling van meerdere vingers is het mogelijk om producten te pakken van verschillende vorm, afmeting en gewicht. Het openen- en sluiten van de grijper gebeurt door middel van onder- en (lage)overdruk, waardoor de grijper eenvoudig onder controle is met standaard pneumatiekventielen. Voor toepassing in ruimtes waar geen perslucht voor handen is zijn controllers beschikbaar die gekoppeld kunnen worden aan de robotbesturing.

Voor meer informatie:

Gripping & Handling Solutions B.V.

Kijk ook hier.