GN 55.1 industriële ruwe magneten

Elesa+Ganter heeft haar assortiment ruwe magneten uitgebreid met verschillende varianten en groottes, waaronder de GN 55.1, GN 55.2, GN 55.3 en GN 55.4 series. Deze ruwe magneten zijn nu beschikbaar in diverse groottes en materialen, zoals SmCo, NdFeB vernikkeld en Hardferriet.

De ruwe schijfmagneten worden meestal verlijmd om te worden bevestigd. Afzonderlijke ruwe magneten kunnen, afhankelijk van de tussenruimte tussen de magneet en het werkstuk, een grotere houdkracht hebben dan magneetsystemen zoals een potmagneet. Wanneer er geen geschikte spanmagneten of magneetsystemen beschikbaar zijn, kunnen ruwe magneten worden gebruikt in combinatie met geschikte vasthoudconstructies om zeer specifieke magneetsystemen te creëren. 

Industriële magneten 

Industriële magneten zijn producten met magnetisch materiaal, zoals (vast)houdmagneten met twee polen die elkaar aantrekken of afstoten. Deze magneten zijn breed toepasbaar, zowel in technische als huishoudelijke omgevingen. Alle populaire permanente industriële magneten zijn gebaseerd op één of meer ferromagnetische elementen die, samen met enkele additieven, een optimale opstelling van elektronen produceren. De additieven optimaliseren de eigenschappen voor verschillende toepassingen. 

Bekijk alle magneten 

Afbeelding: Verschillende GN 55.x ruwe magneten