Hoe de slijtvastheid in staalfabrieken te verhogen met AMPCO® 18 ?

Slijtage veroorzaakt vervorming of zelfs vreten van materiaal op het oppervlak door het effect van mechanische beweging tussen de glijdende vlakken. Er zijn tal van mogelijkheden om de slijtage zo laag mogelijk te houden, zoals speciale coatings of smering.

De beste manier om slijtage te voorkomen is echter het toepassen van het juiste materiaal. Aluminiumbronzen bieden een hoge slijtvastheid, hetgeen ideaal is op plaatsen waar materialen sterk aan slijtage worden blootgesteld.

De staalproductie is een industrie waar de gebruikte materialen en onderdelen sterk aan slijtage onderhevig zijn. Vanwege hun zeer uitdagende omgeving zijn staalfabrieken bijzonder gevoelig voor slijtage. AMPCO® 18 biedt daarom grote voordelen voor bedrijven in de staalindustrie.

Scheen gemaakt van AMPCO® 18

Er zijn veel onderdelen, zoals wikkelaars, wiggen, slijtplaten, bussen, lagers en veel meer onderdelen, vooral in de warmbandwalserij, waar AMPCO® 18 een groot verschil kan maken vanwege haar:
• Weerstand tegen overmatige vermoeidheid
• Hogere slijtvastheid
• Verbeterde slagvastheid
• Lage wrijvingscoëfficiënt

Maar wat maakt AMPCO® 18 nou superieur ten opzichte van een ander materiaal?

De werkzijde van een coiler doorn gemaakt van AMPCO® 18

Aluminiumbronzen zijn legeringen die al een behoorlijk hoge slijtvastheid hebben. Maar AMPCO METAL heeft het op een hoger niveau getild door de MICROCAST®-methode. Het is een speciaal productieproces ontwikkeld door AMPCO METAL. Deze methode zorgt voor een extreem fijne en uniforme microstructuur van de korrel, wat resulteert in de algehele betere prestaties van de legering:

  • 30 tot 50 % grotere weerstand tegen corrosie
    • 20 tot 40 % hogere slijtage-eigenschappen
    • 10 tot 20 % hogere mechanische eigenschappen
Lager gemaakt van AMPCO® 18

Bovendien is AMPCO® 18 nikkelvrij, hetgeen ervoor zorgt dat er geen nikkelverontreiniging ontstaat en vreten met roestvrij staal voorkomt.

Neem voor meer informatie contact op met onze experts! Wij voorzien u graag van de nodige informatie.

Bekijk ook dit.