Techniek begint op de basisschool

De W&T uitmarkt is dé markt waar wetenschap en technologieactiviteiten voor basisschoolkinderen uit de regio werden gepresenteerd. Ruim 40 leerkrachten van verschillende scholen uit de gemeente Hardenberg lieten zich afgelopen woensdag inspireren in het Vechtdal College van Hardenberg. Er waren demonstraties van de nieuwste mogelijkheden, informatiestandjes en ook kon men uitleenmaterialen uitproberen.

“Door deze informatiemarkt kon men echt even de materialen en de mogelijkheden hiervan bekijken en uittesten”, aldus Wendy Koehorst van Sterk Techniek Onderwijs NOO. “De leveranciers van de W&T-materialen gaven erbij workshops en inspiratiesessies. Ook was er volop de ruimte om zelf aan de slag te gaan en konden we ons handige uitleenloket duidelijk presenteren. Deze markt willen we jaarlijks terug laten komen, waardoor we alle leerkrachten elk jaar weer kunnen inspireren met de nieuwste materialen en ontwikkelingen. Zo ondersteunen we basisscholen met het implementeren van W&T in hun eigen school.”

Meer techniek op school

STO wil daarmee leerlingen al van jongs af aan in aanraking laten komen met nieuwe technieken en enthousiast maken voor een technische opleiding en beroep. Een van de zaken die STO heeft ontwikkeld is het W&T-loket, www.wtloket.nl. Het streven is dat dit W&T loket basisscholen ontzorgt bij de invoering van Wetenschap & Technologie activiteiten.

Sterk Techniek Onderwijs
Sterk Techniek Onderwijs NOO is een intensieve samenwerking van de regionale vo-scholen, het Fablab, het RTC Hardenberg, het Alfa-college en de lokale overheid en het bedrijfsleven om het technisch onderwijs in de regio te promoten.